Multi experti in marketing online nu incep cu un audit SEO si nu fac o analiza SEO a siteului, ci doar pun accent pe o campanie de link-building pentru a mari traficul.

analiza SEO gratuita site

Nu este ceva gresit!

Insa, daca siteul tau nu poate fi accesat cu crawlere de Google? Daca paginile se incarca foarte incet si vizitatorii il parasesc inainte sa iti vada continutul? Daca site-ul tau nu este mobile-friendly, si pierzi vizitatori de pe smartphone sau tableta?

Trebuie sa intelegi ca SEO nu este magie! Doar scoti o bagheta, „Hocus-Pocus” si esti numarul 1 in cautari! Seo inseamna munca si timp dedicat. Insa este o investitie pe termen lung, si una care da rezultate!

Primul pas in orice proiect SEO este o analiza SEO sau a site-ului!

Cere acum o analiza SEO gratuita si Detaliata! Dureaza doar 10 secunde!

Daca site-ul tau nu poate fi accesat de Google, sau nu se incarca suficient de repede si vizitatorii pleaca inainte sa iti vada paginile, nu e bine.

analiza SEO elemente esentiale

De accea noi incepem cu o analiza SEO tehnica a site-ului, dupa care verificam continutul pentru a vedea cat de bine este optimizat pentru cuvinte cheie relevante, iar mai apoi, verificam profilul de backlink pentru a analiza link-urile care duc catre site-ul tau!

Cum realizam o Analiza SEO?

Folosim instrumente online pentru a scana site-ul tau, si unde gasim o problema, o analizam si o reparam.

 • Ne asiguram ca nu exista resurse care nu pot fi accesate: link-uri rupte, imagini lipsa, etc.
 • Verificam daca resursele care sunt restrictionate pentru indexare, sunt doar cele care trebuie, si ca nu sunt blocate pentru Google pagini importante.
 • Pagina 404 setata in mod corect, verificare robots.txt, .xml sitemap si .htaccess.
 • Verificam orice redirectionare.
 • Test viteza si test mobile-friendly.
 • Revizuire elemente de SEO On-Page: titlu, meta descriere, H1, H2, alternative text – optimizare imagini, schema markup, open graph, etc.
 • Verificare informatii domeniu: vechime, rank, backlink profile, indexare, popularitate in social media, etc.

Ce inseamna aceasta analiza SEO a site-ului?

 1. Resursele care nu pot fi accesate – 4xx si 5xx – ale site-ului tau (interne) sau care duc pe alte site-uri (externe) influenteaza negativ autoritatea site-ului si ofera o experienta negativa utilizatorului. Mai pe inteles, sunt chiar enervante! 🙂 Aceste erori trebuie reparate cat mai repede.
 2. O pagina 404, da informatii ca URL-ul accesat nu este gasit. Este foarte important ca vizitatorii sa fie informati de ce resursa accesata de ei nu este gasita, si sa le oferim alte alternative relevante, chiar si posibilitatea de a efectua o cautare pe site pentru a nu-l parasi.
 3. Fisierul robots.txt este automat accesat de robotii motoarelor de cautare, in momentul in care acestia ajung pe site-ul tau. Acest fisier contine instructiuni pentru ei, cum ar fi, ce pagini ar trebui, sau nu ar trenui sa fie indexate. De aceea trebuie sa fie scris corect bazat pe anumite reguli, pentru ca robotii sa il inteleaga si sa-l respecte.
 4. XML Sitemap, contine toate paginile pe care vrei sa le indexezi. Acest fisier trebuie actualizat de fiecare data cand o pagina este adaugata sau eliminata. Daca folosesti WordPress sau orice alt CRM important, poti folosi un generator XML sitemap, care va actualiza fisierul automat. Acest fisier trebuie testat si trimis catre Google prin Goolge Search Console.
 5. Folosind redirectionari, putem trimite vizitatorii pe un alt URL, decat cel accesat de ei. Sunt folositoare daca ai resurse mutate pe alt URL, pentru a evita eroarea 404.
 6.  Este important sa ai un website care se adapteaza usor si rapid si poate fi accesat de pe orice dispozitiv – mobile-friendly.
 7. Elementele de SEO On-Page asigura optimizarea SEO a continutului: titluri, meta descrieri, verificare continut duplicat, optimizare imagini, text alternativ, etc.
 8. Verificam profilului de backlink-uri al site-ului tau, pentru a ne asigura ca nu sunt link-uri toxice care ar putea afecta modul in care motoarele de cautare iti vad site-ul. Daca sunt gasite astfel de linkuri, atunci ele vor trebui eliminate.

Informatiile de mai sus sunt generale.

Sunt multe aspecte ale analizei SEO pe care inca nu le-am acoperit. Fiecare site este diferit si are probleme diferite, dar analizand aspectele mentionate mai sus, cu siguranta ca vom gasi si alte probleme, dar si oportunitati importante in crearea unei strategii de promovare online!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *