Audit SEO Gratuit

Este foarte important sa realizezi un audit SEO pentru site-ul tau inainte de a incepe campania de promovare, deoarece:

 1. Te ajuta sa gasesti problemele care trebuie rezolvate si sa creezi un plan de actiune.
 2. Un Audit SEO facut corect iti tine website-ul actualizat cu noile tendinte in optimizarea pentru motoarele de cautare aducandu-te in fata competitiei!

audit seo gratuit

Ce este un Audit SEO?

Auditul SEO pentru site, este o analiza in profunzime a unui website. Un analist it va recomanda ce anume trebuie sa repari, sau ce trebuie sa schimbi, in asa fel incat site-ul tau sa castige o mai buna pozitionare in motoarele de cautare.

Poti cere ACUM un Audit SEO Gratuit de la Academy Star! Dureaza doar 10 secunde!

Ce asteptari ai de la un Audit SEO pentru site?

Ar trebui sa ai in considerare 3 lucruri:

 1. O descriere a starii actuale a site-ului tau, cu o analiza detaliata despre cum se pozitioneaza in motoarele de cautare, social media, numarul de link-uri interne si externe si orice alte informatii care relateaza starea website-ului tau.
 2. O lista de actiuni si schimbari sugerate bazate pe auditul SEO cu explicatii pentru fiecare in parte.
 3. Un raport detaliat si complet al site-ului tau care sa descrie o strategie de marketing care sa ia in considerare toate sursele de trafic si toate oportunitatile Internetului, nu doar SEO.

De ce este important un audit pentru site-ul tau?

Cand vorbim de SEO vorbim de o schimbare continua. Strategiile SEO de acum 6 luni, s-ar putea sa nu mai fie valabile azi.

Este necesar sa realizezi un Audit SEO macar o data pe an ca sa te asiguri ca site-ul tau este actualizat si pus la punct cu ultimele tendinte.

Cum se realizaza un Audit pentru site?

Acum ca te-am convins ca un Audit SEO este ceva necesar pentru orice website, sa vedem cum poti si tu sa-ti analizezi propriul site.

Audit SEO On-Site:

On-Site este cea mai importanta parte a unei analize SEO! Ca sa te asiguri ca site-ul tau este bine optimizat pentru motoarele de cautare, trebuie sa iei in considerare urmatorii factori:

 • Titluri si descrieri: trebuie sa fie unice pentru fiecare pagina a site-ului tau
 • Structura URL: ar trebui sa verifici daca fiecare URL este unic si daca sunt SEO-friendly, adica sa contina cuvintele cheie si sa nu contina caractere ciudate.
 • Continutul: este bine structurat, adica va contine titluri si subtitluri ( (H1, H2, etc)), paragrafe usor de citit.
 • Continut Unic si de calitate – asigura-te ca ceea ce scrie pe site este unic si contine informatii folositoare dar acre sunt usor de citit si usor de distribuit pe canalele de socializare.
 • Link-uri interne: paginile trebuie conectate in functie de relevanta, pentru a crea o structura a site-ului care sa fie folositoare atat pentru utilizatoi, cat si pentru Google.
 • Imagini: foloseste imagini relevante cu titluri SEO descriptive pentru a face continutul mai usor de citit si mai atractiv pentru vizitatori.
 • Link-uri rupte: creaza o experienta urata vizitatorilor, si nici nu sunt agreate de motoarele de cautare!
 • Site prietenos pentru vizitator. Desi e greu de spus cum exact trebuie sa fie un site pentru a oferi o experienta prietenoasa utilizatorilor, sunt cateva lucruri generale pe care le poti verifica. Acestea ar fi: site-ul este usor de navigat? Are un meniu usor de folosit? Aspectul este prietenos? Reclamele nu sunt prea enervante?
 • Viteza site-ului: un lucru foarte important care este dificil de imbunatatit. Poti verifica viteza site-ului tau folosind Google PageSpeed Insights! Ai si indicatii despre ce anume poti imbunatatii.
 • Structura site-ului: continutul trebuie sa fie grupat pe categorii, website-ul trebuie sa aiba pagini de contact, termeni si conditii, politica de confidentialiate, etc.
 • Site mobile-friendly: este important ca site-ul sa poata sa fie accesat de pe orice dispozitiv.

Audit SEO Off-site:

O analiza Off-Site iti poate spune cum este vazut site-ul din exterior: detalii despre prezenta in Social media, profilul de backlink-uri, analiza competitorilor, etc. Aici ar fi bine sa folosesti anumite instrumente care sa iti dea detalii despre website.

 • Verifica prezenta ta in retelele de socializare: Facebook, twitter, Google+, Pinterest, Instagram, LinkedIn, etc) si asigura=-te ca toate informatiile de acolo sunt corecte si optimizate SEO.
 • Verifica profilul tau de backlink-uri pentru a te asigua ca sunt relevante si de calitate (se poate vedea din Search Console). Daca ai link-uri care duc catre site-ul tau de la alte site-uri suspecte sau care nu sunt de calitate, acestea trebuie eliminate, sau respinse printr-o solicitare direct catre Google.
 • Verifica top 5 competitori, si vezi unde se clasifica ei fata de tine, si care este prezenta lor in mediul online.

Un Audit SEO corect va include toate cele de mai sus, si inca multe alte aspecte unice ale site-ului tau. Toate aceste date sunt folosite pentru a crea un raport si recomandari despre oportunitatile de a gasi noi vizitatori, dar si cum sa transformi orice vizitator in client.

Cere acum un audit SEO gratuit pentru site-ul tau de la noi!