UPDATE 25.02.2018

OK acum ştii ce înseamna SEO – optimizarea pentru motoarele de căutare şi cât de importantă este pentru afacerea şi website-ul tău și ai decis să apelezi la servicii SEO profesionale, dar cum alegi cel mai potrivit specialist SEO pentru tine?

Ce trebuie să faci?

Iată câteva întrebări-cheie (și câteva răspunsuri) pe care să le adresezi unei agenţii sau unui freelancer SEO, precum și câteva întrebări care ar trebui să ți se adreseze.

Servicii SEO Profesionale

 

Ce părere aveți despre structura tehnică a site-ului meu, conținutul on-page și off-page și profilul backlink?

Roaga-i să facă unele observații cu privire la acești trei factori SEO esențiali care influențează vizibilitatea website-ului tău în motoarele de căutare, în special proflilul de link-uri.

 1. Structura tehnică este necesară pentru a avea un website sănătos, uşor de accesat de către Google, care să se incarce foarte repede şi să fie bine optimizat pentru toate dispozitivele. Totodată trebuie îmbunătăţită experienţa vizitatorilor, pentru a mari timpul petrecut de ei pe website.
 2. On-Page SEO: Începând de la a inţelege afaceara ta, şi a alege cuvintele cheie potrivite, până la a le introduce in conţinut într-un mod corect din punct de vedere SEO!
 3. Profilul de Backlink arată cât de popular este site-ul tău. Insă, contează foarte mult numărul linkurilor, calitatea lor, în cât timp au fost create şi ce anchor text este folosit.

Mai multe despre cum se face o Optimizare SEO poţi citi in acest articol: Optimizare SEO Pas cu Pas

 

Ce fel de schimbări vizibile vor fi necesare pentru site-ul meu?

Ar trebui să te aștepţi ca aceștia să vorbească despre modificările de pe pagină (on-page) şi în afară paginii (off-page). Pe pagină va fi necesară includerea subtilă a cuvintelor cheie cu link către diferite locaţii din website, modificări ale titlurilor și a meta descrierierilor, etc.

Aici trebuie să inţelegi ca unele schimbări sunt esenţiale si de neevitat. Fii deschis la orice propunere, şi asigură-te că orice schimbare propusă se potriveşte afacerii tale şi că este bine intenţionată.

Știu că un profil de backlink-uri este important. Cum veți crea linkuri suplimentare către site-ul meu?

Ar fi bine să ţi se vorbească atât despre calitatea linkurilor, cât și despre cantitate, deci, un link profil echilibrat. Printre metode ar fi: publicarea de informaţii unice și relevante industriei tale, pe site-uri web de vârf, scrierea de guestpost-uri, adăugarea website-ului într-un număr mic de directoare de calitate, linkuri dinspre instituţii guvernamentale sau de învățământ, dinspre furnizorii dvs. etc.

Toate acestea trebuie să fie relevante profilului afacerii tale.

Îmi puteți arăta exemple?

Vezi dacă sunt capabili se iţi arate exemple de succes, adică expresii scurte de cuvinte cheie competitive, cum ar fi „servicii de curaţenie” și nu „servicii de curaţenie pentru birouri din zona de nord Bucureşti”  😀

Ce creștere a traficului estimați și în cât timp?

Există o mulțime de factori care trebuie luați în considerare aici, dar presupunând că site-ul dvs. este sănătos din punct de vedere tehnic și are un conținut original şi de calitate, trebuie să aştepti o creștere de 50-100% a traficului în aproximativ trei luni. Dacă siteul este nou și încă slab, poate dura mai mult.

Ce cuvinte cheie trebue să aleg pentru site-ul meu?

La o prima vedere a siteului poate fii greu, însă un expert SEO cu experiență ar trebui să fie capabil să identifice cuvintele cheie pentru industria dvs. și să te informeze despre cât de competitivă este nișă ta. Aici trebuie luat în calcul cuvinte cheie legate de locație, sau legate de intenția vizitatorului de a cumpără, de a se informa, sau de a compara.

Asigură-te că toate cuvintele cheie reflectă afacerea ta şi sunt relevante!

 Câți oameni lucrează în echipa SEO?

Acest lucru îți permite să înțelegi dacă ai de-a face cu o firmă mică, medie sau mare de SEO. Fiecare are puncte forțe și puncte slabe. Firmele mici sau freelancerii pot fi o alegere minunată, însă, pot fi ocupați cu alți clienți mai profitabili sau copleșiți în a ține pasul cu ultimele tendințe. Firmele mari pot fi ca o fabrică – creează SEO pe bandă rulantă! Depinde de tine cum dorești să fie răspunsul la această intrebare.

Cine va lucra la websiteul meu?

Persoana cu care vorbești poate fi directorul companiei sau doar cineva care se ocupă de relații clienți. Asigura-te că vei putea discuta cu un Specialist SEO care să îți poată răspunde la toate întrebările de mai sus!

De cât timp faceți optimizare pentru motoarele de căutare?

Un specialist SEO bun trebuie să aibă experiență de măcar 3 ani!

SEO s-a schimbat mult, mai ales în ultimii 3 ani. Google încearcă să afişeze rezultate cât mai relevante şi de calitate, de accea un bun specialist SEO trebuie să fie pus la punct cu toate noutăţile în domeniu, cu toate update-urile şi toţi algoritmii Google, cu tot ce ţine de content şi quality guidelines al motoarelor de căutare, pentru a evita ca site+ul tău să fie penalizat.

 

De ce să vă aleg?

Dacă nu primești un răspuns plin de încredere, continuă să mai cauți … vei fi surprins cât de mulți se vor poticni la această întrebare. 😀

Sunt mulţi specialişti care promit marea şi sarea! Optimiyarea SEO este un proces complex, care durează si trebuie să se facă într-un mod continuu. Orice schimbare trebuie notată, analizată, urmarită, imbunătăţită.

Înainte de toate, trebuie sa fii convins că specialistul SEO ales de tine va fi disponibil în orice moment să iţi ofere toate explicaţiile necesare şi să îţi răspunda la orice întrebare!

Trebuie mai apoi lămurite datele de contract și dacă există un termen limită de colaborare. De asemenea trebuie să ți se ofere toate detaliile despre ce și cum se vor efectua acțiunile şi schimbările necesare, înainte ca orice schimbare să se facă.

Intrebari pe care o agenție SEO foarte bună ar trebui să ți le adreseze!

Un specialist SEO bun, de asemenea, vă va pune câteva întrebări.

 • Care sunt cuvintele cheie pentru care doriți să fiți afișat în motoarele de cautare?
 • Cine sunt principalii dvs. concurenți, online și offline?
 • Câți ani are domeniul site-ului?
 • Ce platforma folosește website-ul dvs.?
 • Ați mai desfășurat vreodată activități SEO în trecut? Cum a mers? Ce a mers bine? Ce a mers rau?
 • Folositi sau ați folosit Pay-per-click?
 • Ce așteptări aveți de la SEO și în cât timp?
 • Puteți oferi acces la statisticile dvs. web sau la contul Google Analytics?
 • Aveți alte URL-uri sau site-uri web?
 • Ce alte metode de promovare folosiți, online și offline?

Dacă va sunt adresate aceste întrebări atunci știți că ați ales un Specialist SEO care să va ofere Servicii SEO Profesionale de calitate!

Puteti vedea si oferta noastra de Servicii Optimizare SEO.

Care este experienţa ta cu privire la servicile SEO? Lasă un comentariu!

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *