Sari la conținut
Home » Blog » Unde Pot Vinde Online Propriile Produse

Unde Pot Vinde Online Propriile Produse

Felicitări! În sfârșit te-ai hotarât să iei taurul de coarne și să te aventurezi în călătoria vieții tale, aceea de a-ți transforma hobby-ul într-o afacere și de a-ți vinde online propriile produse!

vinde propriile produse online

Mă bucur pentru tine și iți sunt alături cu sfaturi, idei și tehnici de lansare și promovare.

Fie că e vorba de produse tangibile sau de produse digitale, cursuri sau servicii, următorul pas este să te gândești unde vei vinde propriile produse.

Pentru că, știi ceva? Internetul este imens si îți oferă foarte multe opțiuni!

Unde Pot Vinde Online Propriile Produse

Breslo

Breslo este mai mult decât o platformă marketplace românească, ce promovează creatori români de handmade. Este o întreagă comunitate de iubitori de produse originale, deosebite. Așa că, dacă dorești să iți faci cunoscute creațiile și vrei să te lansezi pe piața din România, poți încerca pe Breslo. Totodată, poți vinde și materie primă altor creatori.

Etsy

Etsy iți deschide poarta către o audiență internațională. La fel ca breslo, această platformă este dedicată creațiilor handmade, unice sau a produselor vintage. O opțiune foarte bună pentru a găsi clienți în afara granițelor țării noastre.

Okazii

Okazii este o platformă mai veche unde chiar poți vinde și cumpăra aproape orice. Pe unele produse competiția este mai mare, însă cu siguranță vei găsi un loc.

OLX

OLX este unul dintre cele mai cunoscute site-uri de anunțuri din România. Aici poți vinde produse noi, second-hand sau lucruri de care nu mai ai nevoie. Totodată, aici poți posta anunțuri de servicii, joburi, sau chiar imobiliare.

eBay

eBay a început ca un site de licitații online, unde cumpărătorul cu cea mai mare ofertă câștiga produsul. Acum este mai mult decât atât. Este o adevărată piață în care îți poți lista produsele la un preț fix și chiar poți deschide un magazin online.

Emag Marketplace

Emag Marketplace ar putea deveni (poate și este) cea mai mare platformă online din România prin care îți poți prezenta oferta de produse. Te poți înscrie gratuit și poți să îți publici produsele tot gratuit. Gestionarea comenzilor se face printr-un dashboard oferit de Emag.

Amazon Marketplace

Amazon Marketplace este un site important unde poți vinde orice oricui. Vânzarea pe Amazon este relativ ușoară: trebuie să îți creezi și să configurezi un cont de vânzător, să îți listezi produsele și, în cazul în care vinzi, poți să le expediezi direct către cumpărător, sau către Amazon, in funcție de tipul de cont configurat. Deși procesul de baza pare simplu, există câteva detalii importante pe care trebuie să le știi înainte de a începe.

Propriul magazin online

In funcție de ceea ce dorești să vinzi și de piața de desfacere, deschiderea unui magazin online propriu poate fi luată în calcul.

Platformă de vânzări online sau propriul magazin online?

Deși poți opta pentru o platformă specifică vânzărilor online cum sunt Etsy, Breslo, Okazii, sau de ce nu, site-uri de anunțuri cum e OLX, ai putea, totuși, avea propriul magazin online.

vinde online pe etsy

Cea mai buna opțiune pentru tine…. este cea care ți se potrivește!

Eu îți voi prezenta avantajele și dezavantaje fiecăruia, iar tu vei alege ceea ce dorești!

Dar, de ce trebuie să alegi doar o opțiune?! Trebuie să profiți de tot ce îți oferă internetul! Alege piețele online, dar construiește-ți și un mgazin online propriu, ce îți oferă posibilitatea de a crea un brand unic!

Hai să punem puțin toate aceste detalii în balanță!

BENEFICIILE PIEȚELOR ONLINE

vinde online pe breslo
  • Piețele online, cum ar fi Breslo și Etsy, au forte mult trafic.
    Acest trafic îți oferă acces la milioane de potențiali clienți din prima clipă.
  • În cea mai mare parte, cumpărătorii au încredere în aceste site-uri, și sunt confortabili să facă achiziții din piețe bine cunoscute.
  • Este foarte ușor să începi să vinzi, crearea conturilor și adăugarea de produse se face printr-o interfața intuitiva. În plus, nu trebuie să îți bați capul cu oferirea mai multor metode de plată, deoarece aceste site-uri au acest aspect bine pus la punct pentru vânzători! Și e foarte ușor pentru vizitatori să cumpere, deoarece oferă un proces de checkout rapid și facil.

DEZAVANTAJELE PIEȚELOR ONLINE

  • Se percep taxe. În cele mai multe cazuri se percepe un comision și trebuie să renunți la un procent din fiecare vânzare.
  • Este extrem de competitivă. S-ar putea sa existe sute, chiar și mii, de alți vânzători de produse similare care concureaza pentru ochii (și portofelele) clienților. Trebuie să te diferențiezi.
  • Nu poți vorbi de BRANDING. Sigur, poți să îți promovezi propriile produse și propria marcă, dar poziția brand-ului tău va fi meresu sub marca site-ului de pe care vinzi.
    Cine va cumpăra un portofel creat manual va spune „L-am cumpărat de pe Breslo!”, ceea ce face ca numele propriului tău brand sa fie pus în eclipsă.
  • Nu aveți control asupra informațiilor despre clienți.
    Site-urile de pe piața au. Asta înseamnă că nu vei avea o puternica legătura cu proprii clienți, ceea ce este esențial în construirea unui brand.

AVANTAJELE PROPRIULUI MAGAZIN ONLINE

Vinde online propriile produse magazin online
  • Când vinzi produse din propriul tău magazin, ai control total asupra brand-ului tău și asupra conținutului website-ului.
    Poți cu adevărat să te conectezi cu vizitatorii.

Cu toții știm cât este de important acest aspect!

  • Poți să ai propriile elemente de branding vizuale pe care să le încorporezi în design-ul magazinului online.
  • Poți creea un blog unde să spui povestea produselor tale și care să cucereasca vizitatorii.
  • Poți integra propriile profiluri de social media care să te țină conectat cu audiența!
  • Pastrezi totul de la fiecare vânzare, spre deosebire de plata unei taxe sau al unui abonament catre Etsy sau Breslo.
  • Ai acces la toate informațiile pe care clientul ți le oferă, cum ar fi, număr de telefon, adresa, email.
    În acest fel poți dezvolta o relație cu clientii tăi pe termen lung pentru a aduna feedback util și a-ți îmbunătății produsele.
  • Poti promova propriile promoții și reduceri și poți urmări statisticile cu date despre cât de eficientă este promoția, pentru a o putea îmbunătății.

DEZAVANTAJELE PROPRIULUI MAGAZIN ONLINE

  • Trebuie să plătești pentru numele de domeniu și hosting al site-ului.
    Nu costă foarte mult, undeva pe la 50 de lei numele de domeniu pe an, iar servicii de hosting găsești și la 100 de lei pe an.
    Dacă ești la început de drum și vrei doar să testezi piața, poate nu ești dispus să investești de la bun inceput.
  • Poate fi copleșitor să creezi și să administrezi singur propriul magazin. Însă cu puțin ajutor, vei reuși.
    Poate îți este mai greu sa te promovezi la început.
    Având propriul magazin trebuie să începi de jos și să știi cum să te promovezi.
    Cu acest lucru te putem ajuta noi.

Avem și un ghid care te poate ajuta să alegi servicii SEO profesionale de calitate.

Deci? Care va fi strategia pe care o vei alege?

Da, știu ce gândești! 😀 Asta aș face și eu!

Vindem online produse pe site-urile dedicate, însă, folosim ca nume propriul brand, și punem link către magazinul nostru online!

Așa profităm de piața de desfacere, dar arătăm clienților unde să ne găsească. Eventual putem oferi oferte mai bune, reduceri sau cupoane pentru cumpărăturile efectuate direct din propriul nostru magazin online.

Este minunat cum internetul ne oferă atât de multe posibilități!

Eu zic să profiți de toate!

Acum că știi care sunt avantajele si dezavantajele mai multor platforme de vânzări online, tu ce alegi?

Spune-ne părerea! Lasă-ne să știm cu ce te confrunți ca să te putem ajuta! Comenteaza mai jos, și îți promit că îți voi răspunde!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *